Visa lanceert digitale portemonnee V.me in Europa

Visa V.me Wallet

Creditmaatschappij Visa rolt haar eigen mobiele Wallet, Visa V.me, groots uit binnen Europa. De V.me digitale portemonnee kan gebruikt worden via een internetbrowser op een pc, tablet of smartphone. Betalingen bij online retailers zijn mogelijk door alleen een inlognaam en wachtwoord in te voeren, de consument hoeft dus niet meer allerlei getallen en persoonlijke gegevens in te vullen.

V.me Wallet
Visa Europe lanceert de digitale Wallet allereerst in de UK, Frankrijk, Spanje en Polen. In de UK is Nationwide de eeste bancaire instelling die V.me van Visa ondersteunt, waar in eerder stadium gedacht werd dat Royal Bank of Scotland (RBS) de ondersteunende partij zou zijn. Een Nederlandse lanceringdatum is nog onbekend, evenals de naam van de issuing partij die V.me bij een uitrol in Nederland zal ondersteunen.

De digitale wallet V.me integreert niet alleen Visa, maar ook andere bankkaarten. Daarnaast maakt het niet uit in welk land klanten betalen. Ook kunnen adresgegevens worden ingevoerd voor de bezorging. Die moeten bij de betaling werd worden bevestigd.

Er zijn momenteel ruim veertienhonderd Europese retailers die de betaalmethode accepteren, waaronder Universal Music, Allopneus, Aquarelle, Brandalley, Leclerc Drive, Made.com en Pecheur.com. Begin volgend jaar rekent Visa op vierduizend online retailers, onder meer dankzij een samenwerking met WorldPay. Ook is een proef in Ierland gepland. Consumenten kunnen van hun V.me Wallet gebruik maken bij iedere retailer die Visa V.me accepteert.

e-Wallet MasterPass
Visa vindt binnen Europa hevige concurrentie van een gelijk mobiel betaalsysteem, MasterPass van Mastercard. Deze Wallet combineert online betalingen met de mogelijkheid om ook in de fysieke retail af te reken via technieken als Near Field Communication en QR-code. MasterPass zal begin 2014 beschikbaar zijn voor Belgische en Nederlandse webwinkeliers via Payment Service Provider Ogone.